torsdag 5 februari 2009

Knappen i halsen

Det händer så bra saker i mitt liv just nu att jag knappast tänker på jobbet särskilt mycket för närvarande, därför har det blivit lite skralare med inlägg, om någon undrar. Däremot så läser jag min mail regelbundet, och detta låg och väntade i morse:

Det låter med andra som att uniformsprojektet är tämligen döende, om man ska tolka "inga ytterligare aktiviteter". Jag är väldigt kluven till det. Delvis för att vi faktiskt behöver en ny uniform (har MTR kommit med förslag om egen?) och att en enhetlig uniform har sina fördelar, å andra sidan så har det kommit fram att flera kollegor på andra arbetsområden inte har blivit tillfrågade eller fått se provuniformen över huvudtaget och designen har sina uppenbara och tidigare nämnda nackdelar. Men värst av allt är nog testfenomenet, som jag tagit upp flera gånger förut; pengar läggs ner på projekt som antingen visar sig vara helt misslyckade eller så rinner de ut i sanden för att ingen orkar göra någon uppföljning. Det är synd, det finns onekligen kreativitet i företaget.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt härligt härligt! SL och deras fula test uniform kan hälsa hem till en ståplats i Nybroviken!

Egil sa...

Eller så betyder det att arbetet med att ta fram en ny uniform anses vara klart?
Och att den införs enligt tidtabell?

Eek, a cat! sa...

Egil: så kan det vara, men å andra sidan står det "utöver redovisning av enkäten planerar SL inga ytterliggare aktiviter i uniformsprojektet". Och att projektet avbryts, projektet måste ju ändå pågå tills det att uniformen är framtagen i ett godkänt ex samt börjat produceras.

Ett kryptiskt meddelande, som vanligt. Spännande, spännande.

trasan sa...

jag hoppas vi får kinesiska blåställ, tvådelade, sådana som alla kineser har ..........

Anonym sa...

Det här ska firas! Helt nöjd med de nuvarande plaggen (bortsett från kvalitén men det är ett annat problem).

880 90 sa...

Det är som vanligt med andra ord...
Fast jag tycker det är ett jävla slöseri att ÅTERIGEN få nya uniformer, sommarkläder, vinterkläder .
Nu får det vara nog.
SL, TunnelbananAB, Connex, Veolia och sen den nya.
PS. Den babyblå uniformen såg bara förjävlig ut.

Anonym sa...

Inte alls, Eeek och Egil! Det blir ingenting av med detta - det här är en tjänstemannaidé och politikerna är inte alls med på noterna. Det framgår inte bara av personalmeddelandet utan också av SL:s styrelseprotokoll, för den som bekvämar sig att läsa dem.

Dessutom slipper vi det skitfula uniformsförslaget, som mest såg ut som om man var medlem i NSDAP (åtminstone om kavaljen hade haft annan färg) - mössan var ju direkt en SS-mössa (och nu menar jag inte Stockholms Spårvägar). Hela kalaset skulle ha kostat mellan 20 och 50 Mkr., en kostnad som förr eller senare skulle ha landat i SL:s knä. Dessutom: pengar som inte skulle förbättrat trafiken ett dugg. Som jämförelse motsvarar detta ungefär två Tvärbanevagnar.

Eek, a cat! sa...

Skönt att höra att allt är som vanligt då.

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: