tisdag 20 januari 2009

Grattis MTR!

I skrivande stund blev det klart att MTR tar över efter Veolia i tunnelbanan. Presskonferens hålls just nu så några detaljer dröjer en stund till, lika så hur anbudet ser ut och vad MTR har för planer. Veolia Transports utspel under morgonen där VD:n berättade att man var beredd att dra sig ur Israel-projektet ifall det bryter mot mänskliga rättigheter eller FN:s råd och beslut hjälpte alltså inte, om det har haft någon betydelse alls. Vågar vi hoppas på att alla anställda erbjuds kung fu-kurs nu?

Uppdatering:

12 kommentarer:

Anonym sa...

Kung-fu vore grymt.

Läste att herr Ziegler sa att "Det var ett lätt beslut eftersom vi får bättre kvalitet till samma pris" men frågan är hur står skillnaden blir i utförande, det är ju samma folk som kommer köra tågen.

Men som du skriver får vi se vad MTR har planerat innan man kan säga bu eller bä.

/tutf tub2

880 90 sa...

HOPE

CHANGE

YES WE CAN

Anonym sa...

MTR i all ära. Men det är ju fortfarande SL de ska arbeta för. Och även om de är väldigt entusiastiska i början verkar de ju ofta tappa intresset efter ett tag. Man får hoppas att MTR tar med sig lite blänkande saker för att fånga SLs uppmärksamhet med.

/spx

Tågåkarn Alaniska sa...

"I Hongkong har vi till exempel regelbundna fikakvällar med våra resenärer där vi får veta vad de tycker om trafiken och deras förväntningar och krav." (från deras hemsida)

Snacka nice för oss groupies om det införs i Stockholm! Fast då kanske man bara får fika med kostymmän...?
Meh.

Eek, a cat! sa...

Äsch, du får komma och fika med oss i mässen ändå, vem som än är arbetsgivare. Det bjuds på automatkaffe och gratis toapapper.

Anonym sa...

"Vi har nästan 80 procent nöjda resenärer"

Mer än var femte resenär är missnöjd, och den här nissen är stolt över det?!?!

Anonym sa...

Inte bara Kung Fu, förhoppningsvis får vi en spahelg och en folder med ett urval kampsorter att prova på.

Anonym sa...

Jag var i Hong Kong för en vecka sen senast och det som slår en är hur bra MTR fungerar, OCH man blir tilltalad som kund, att dom tycker det är trevligt att man åker.

Next station Central, terminal-station, THANK YOU for using MTR.... Nästa Ropsten, slutstation, avstigning för samtliga TRAFIKANTER (och därmed basta!).......

Eek, a cat! sa...

Jag tror nog inte att vi kan förvänta oss någon asiatisk kund - tjänsteman-reform i första taget. Om man får lov att spekulera lite fritt så tror jag att de största, första förändringarna kommer att ske vad gäller turlistor och personalbesättning. Det återstår att se hur de löser en ökad närvaro av personal som man lovar. Det är ju inte helt billigt att nyrekrytera så pass mycket personal.

Bea sa...

Eek: Var det inte toapappret som belv stulet? ;)

880 90 sa...

DN
"Det enda säkra är att uniformer och logotyper byts ut."

Igen???....Ja herregud.... skrattar uppgivet

Anonym sa...

Veolia var ansedda att vara pest och pina för att det bygger/ska köra/kör spårvagn i Israel. Veolia ska förbjudas medverka i en upphandling. De strider mot folkrätten!


MTR är Hong Kong baserat. Hong Kong ligger mig veterligen i Kina, dessutom gav britterna till baka Hong Kong till Kina för några år sedan. Någon som minns sommar OS 2008? Då skulle ju svenska idrotts stjärnor bojkotta Kina för de bryter mot mänskliga rättigheterna.


Varför sägs inget om det? Är det politik inblandat som vanligt eller har folk ett väldigt kort minne?

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: