tisdag 22 september 2009

Hjärndött

Ibland blir jag orolig för mänskligheten. Framförallt när sånt här blir nyheter. Allvarligt talat, är vi så sinnesslöa i det här landet att vi inte kan se oss för innan vi kliver ut i tomma intet? Jag ser liknande fenomen på Tvärbanan dagligen, någon ska gå av och ställer sig vid ett dörrpar, när tåget stannar och öppnar på motsatt sida så står personen kvar och väntar på att dörrarna som just han/hon står vid också ska öppnas trots att det enda som finns utanför dessa dörrar är ett stup eller en bilväg. Sedan får de panik och kutar ut på rätt sida i sista sekunden.

3 kommentarer:

Tågåkarn Alaniska sa...

Det där känner jag igen från Roslagsbanan. Har inte varit med om någon som öppnat dörrarna åt fel håll, men om man håller intryckt Öppna-knappen öppnas dörren så fort föraren frigett dem. Vissa förare gör detta när tåget fortfarande har rätt hög hastighet. Folk tänker inte på detta utan kliver rakt ut... ser kul ut :D

Apskaft sa...

Det är för att svenskarna är överbeskyddade och kräver att inte behöva tänka själva. Det skall andra/staten göra. Installera avancerade svindyra system som eliminerar dylika risker, per omgående! Tänk på barnen!!

Storm sa...

Råkade frige dörrarna på fel sida när jag stannat i stora essingen på spåret normalt mot Alvik. Nu var ju alla så vana vid att dörrarna går upp av sig själv så inget dörrpar öppnades, men om det generella blindstyre-klientelet åkt den dagen så hade det blivit liiite större tidningsartiklar denna dag, kan man säga..

kan man sortera en sån händelse under "Darwinism", någon?

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: