söndag 4 maj 2008

Railkill

Det har varit en relativt lugn helg, iaf på förstabananen. Däremot verkar fåglarna antingen överdoserat på vårhormoner eller blivit djupt deprimerade. Jag tror att jag har klippt 7 fåglar de två senaste nätterna. Eftersom jag är en så lojal medarbetare började jag givetvis fundera på hur man kan dra nytta av detta för att öka företagets intäkter. Varför inte ställa en hink med klor i hytten, då är det bara att fiska upp bytena och man kan gå igenom vagnarna och sälja färsk fågel medan man vänder.

Ibland kanske man har turen att kunna kränga lite mer exklusiva varor som rådjur och hare, och på så sätt kan man få lite extra bonus. Ytterst exklusivt är älg, men då börjar vi snacka höga kilopriser eftersom man troligen måste utrymma en vagn för förvaring.

Till det mest udda jaktbyten jag har fällt är nog fasan som jag prickade mellan Bagarmossen och Kärrtorp en tidig måndagsmorgon.

Det skulle också ge förarna motivation att inte bromsa så jädra mycket och på så sätt tjäna lite dyrbar tid på yttersträckorna och minska uppkomsten av hjulplattor.

5 kommentarer:

farstast sa...

Stackars små oskyldiga pippifåglar. Kör över några Kräkis fyllitrattus i stället, det vore inte mer än rätt.

Unknown sa...

Älgar är väldigt besvärliga av en rad olika orsaker; inte minst måste man släpa runt på jättestora klorfyllda kar att bada dem i.

Hursomhelst, ryktet säger att det åligger våra förarvänner på Roslagsbanan att helt av egen kraft släpa bort eventuella railkills - exempelvis älgar - från spåret samt att vid behov (om det alltså ännu inte blivit ett railkill) med lämpligt verktyg förkorta det påkörda djurets lidande. Ett skäl så gott som något att inte köra tåg där.

Eek, a cat! sa...

"med lämpligt verktyg förkorta det påkörda djurets lidande"


Med vadå, signalflaggan? o_O

Unknown sa...

Tja, varför inte signalflaggan? Om man nu bedömer att det är möjligt att flagga ihjäl djuret, alltså. Annars kanske man medelst en handsignallykta kan signalera offret till sällare jaktmarker. Vad som verkligen skulle komma väl till pass är ju en hederlig C14-klubba, vet inte om de har nåt i den stilen på Roslagsbanan.

Hittar man inget passande i hytten får man väl ta till stenar eller grenar ur naturens eget skafferi. Eller helt enkelt ta sats och köra på djuret igen och hoppas att det går över.

Eek, a cat! sa...

Haha, ja.

Fick någon slags Homer Simpson-liknande bild framför mig där någon står och försöker hacka ihjäl en älg med flaggan...

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: