lördag 31 maj 2008

Kungen i Kungsängen


I torsdags åkte Hans Majestät Konungen pendeltåg i fyra minuter. För ändamålet hade SL utrustat honom, drottningen och landshövdingeparet med sitt nya smarta åkkort, SL Access. ”De fungerade bra”, avslöjar kungen för Dagens Nyheter. Dessutom var kungen ”nöjd med att pendeltåget kom in till Kungsängens station i tid. I god tid till och med - 21 sekunder till godo”.

I en kommentar till Urspårning skriver SL att det är glädjande att SL Access, som hittills kostat ungefär 300 miljoner kronor, för första gången kommit till användning. Vidare hoppas man nu kunna använda kungen mer regelbundet i kollektivtrafiken, eftersom det tycks vara enda sättet att få pendeltågen att gå i tid.

5 kommentarer:

Anonym sa...

ÄNTLIGEN ÄR NI TILLBAKA! Ni har varit saknade. Hoppas nu fortsätter att uppdatera dagligen. Mycket trevlig läsning!

TimK sa...

Lika bra att använda kungen till NÅGOT eller hur? Och i så fall till något så nyttigt som att få tågen att gå i tid, det hjälper ju många fler också.

Dallerberg sa...

Lokförare: Det _borde_ ju egentligen gå att uppdatera varje dag eftersom vi är 8 personer som har behörighet att skriva (och två inbjudna som inte registrerat sig än). Men det är ju som det är :D Jag kan lova MINST ett i månaden iallafall, ok? :D
(Men det här är inte hatbloggen, jag var inte inblandad i det projektet)

Anonym sa...

Och så finns det folk som vill lägga ner monarkin.

Anonym sa...

Vem skulle kunna få pendeln att gå i tid om inte Kungen.

Han ÄR Kungen

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: