måndag 2 juni 2008

Otack...

Står och såsar i solen i Alvik. Fram kommer en lite äldre tant, dagens första bassning tänker jag. Men inte, hon börjar småprata lite och är allmänt trevlig. Hon säger att hon ska med en buss från Brommaplan en viss tid och samtidigt rullar mitt tåg in. "Det är lungt, du hinner nog!" säger jag självsäkert, hon var ju så trevlig. Jag drämmer igen dörrarna och rejsar iväg så att det känns som att Vinkelboda ska rasa ihop en gång för alla. Vid Abrahamsberg börjar några skitungar tjaffsa med dörrarna, jag hytter med näven lite symboliskt och samtidigt kommer någon bimbobrud och ställer sig vid första dörrparet och startar det sedvanliga mantrat "Snälla, kom igen då, snälla, sjyrra, snälla, kom igen, snälla, kom igen... Snälla!" och trycker frenetiskt på knappen. Men jag tänker inte låta snälla tant missa sin buss. Till slut får jag igen dörrfan och dundrar iväg, och kommer fram till Brommaplan två minuter innan bussen ska gå, "Nu hinner hon och blir glad!" tänker jag, glad i hågen över att göra en god gärning. Av stiger tanten och blänger på mig surt och fräser lite om att jag inte ska stå så länge på stationerna. Efter kommer en tjej och drar igång värsta skället; "Nästa gång, stå inte och prata, åk bara, åk!".

- Va? Jag har inte pratat!
- Jo, därborta, vid förra stationen, hon hann ju inte, då kunde du ju bara ha åkt och inte stå där och prata!
- Va?! Va fan, ungarna höll ju upp dörrarna, i samma vagn som du satt i, såg du inte det, jag kan ju fan inte åka med öppna dörrar, det fattar du väl själv?
- Men tänk på det nästa gång! Tänk på det! Tänk!

Hon avslutar med att hon nästan missar bussen nu och försvinner ner för trapporna. "Jävla kärring!" försöker jag skrika efter henne, men det är för sent, hon är långt borta och känner sig säkert jävligt stolt över att ha konfronterat övermakten.

Det är nästan 30 grader varmt ute och lördagförmiddag, och folk har inte bättre saker för sig än att tänka ut små, små jävla skitsaker att skälla ut oss för? Om någon dagdrivande klimakteriekossa läser det här så kan du ju tänka på det nästa gång ditt tåg är inställt på grund av personalbrist så att du missar bussen och får gå till Ekerö.

5 kommentarer:

trasan sa...

Ja det är för djävligt, men sådana är dom våra kunder, gnäller på oss om allt , är det dåligt väder så tittar på oss och fnyser, man tror fan inte det är sant , en gång fick jag en utskällning för jag hade kört för nära kanten vid centralen. Kärringaset hade sina väskor stog där, hon tyckte Jag skulle svängt undan lite, man hittar inte ord i bland , som sagt....

Eek, a cat! sa...

trasan:

Jag fick en stor jävla resväska i frontruntan en gång, förklaringen jag fick av herren som hivat den var att det blåste för mycket när jag körde in...

Dallerberg sa...

Alltså jag blir fan arg på riktigt när jag läser det här. Jävla idiotkärring! Helvete!

Anonym sa...

Jag tycker synd om er tunneltågförare!

Engraved sa...

Äh, om tantskrället missade bussen tog hon säkert vilken som helst av de andra 5-6 bussarna ut mot ön med omstigning Tappström eller Ekerö centrum. Då hann hon shoppa loss sin frustration, vilket gör handlarna glada. Indirekt har då tutf blivit en samhällsnyttig hjälte!

Omedelbar reaktion dock: Jävla kärring! Det värsta är att skäller en så skäller två. Sabla gruppmentalitet.

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: