fredag 27 juni 2008

Tunnelbana vs Spårvagn

Jag lider just nu helvetets kval huruvida jag ska gå tillbaks till tunnelbanan eller fortsätta köra spårvagn. Jag undrar bara, vad tycker ni är ballast? Spårvagn eller tunnelbana? Välj här vid sidan om så ska jag låta det vara en del i mitt slutgiltiga beslut!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan inte rösta, men spårvagn är coolare än tunnelbana.

Anonym sa...

Det går inte att rösta. 'Webbsidan kan inte visas'.
Men jag tycker att du ska köra TUB.
Men det är inte jag som bestämmer, det är du själv. Gör det som känns bäst!

Dallerberg sa...

Nu går det att rösta! Alltså jag tänkte skriva ett längre inlägg från början men jag orkade inte så nu frågar jag bara vad som är ballast istället haha DET ÄR JU DET SOM ÄR VIKTIGT :D

TimK sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
TimK sa...

Jag tycker det är ballare att köra tunneltåg, men efter att ha läst Dallerbergskans kommentarer både här och på den tyvärr avlidna (eller i koma liggande, i alla fall) Hatbloggen så är min bestämda uppfattning att hon egentligen föredrar spårvagn.

Anonym sa...

tunnelbana är klart ballare, en större grej liksom.. men spårvagn är nog mkt trevligare. du kanske kan köra tub ett tag och sedan återgå till spårvägen när den blivit utbyggd så du får lite nya sträckor att köra på? :)

Engraved sa...

Tunneltåg är ballast, men spårvagn är säkert mer trivsamt. Det händer mycket på båda ställena, mer vrickade saker händer dock i TUB, vilket betyder mer att skriva/blogga om. Personligen älskar jag tuben eftersom den är ett med alla tonårsminnen från Spånga och Tensta. Spårvagnen är mer medel- och överklassförknippad för min del.

Dallerberg sa...

Grejen är att det är grymt att köra spårvagn egentligen, det blir liksom aldrig sådär tråkigt det kan bli på tuben. Men nu ska vi få fruktansvärda jobb till hösten, en miljon fler trafikanter när alla flyttat in i Hammarby sjöstad och dessutom är jag inte så förtjust i Alvik, gillar Liljeholmen bättre. Och jag saknar ghettokidsen så det gör ont varje gång jag sätter mig på Nockebybanan..

Jag har egentligen redan bestämt mig för att försöka flytta tillbaks till tuben, det känns rätt. Som att komma hem :)

TimK sa...

Men du Dallerberg, Bromma har ju sina egna ghettokids vet du väl! De må vara hur välkammade som helst, men ghettokids är de ändå.

(Jag känner igen fenomenet, i varje fall, från min tid på Lidingöbanan.)

Engraved sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
TimK sa...

Ja du Dallerberg, som sagt, vill du ha lite mer av den varan så kan jag rekommendera körning på Lidingö. En härlig blandning underbara medmänniskor och extremt vidriga inte-riktigt-människor. Ena dan får man ett äpple (det fick jag verkligen en gång av en fantastiskt trevlig trafikant), nästa dag en skön utskällning för att du vågar göra ditt jobb. Det FINNS liksom inget bättre!

Jo, kanske bana 3 då.... :)

Dallerberg sa...

timk: precis så är det på bana 2! Jag har fått godis och lite allt möjligt av snälla farbröder och tanter för att några stationer senare bli kallad hora av någon som inte hann med tåget. Men det är ok. Det jag hatar med Nockebyborna är att de tror att de är så jävla bra och tycker att man ska se det som en ära att få köra deras nobla arslen till Alvik. Det är inte så mycket bråk men attityden driver mig till vansinne. Men ja, annars är tolvan ganska trevlig att köra, det är ju lummigt och fint och inte så mkt folk på kvällarna.

Lidingöbanan är jag nog inte så värst sugen på faktiskt. Den verkar tråkig. Men om jag inte får flytta till tuben igen så kanske jag ber om utbildning där iallafall bara för omväxlingens skull..

TimK sa...

Det jag hatar med Nockebyborna är att de tror att de är så jävla bra och tycker att man ska se det som en ära att få köra deras nobla arslen till Alvik. Det är inte så mycket bråk men attityden driver mig till vansinne.

Ändra "Nockeby" till "Lidingö" och "Alvik" till "Ropsten" och där har du Lidingöbanan. Fast det bråkas en del på Lidingö också får man konstatera.

Lidingöbanan är jag nog inte så värst sugen på faktiskt. Den verkar tråkig.

Själv tycker jag Nockebybanan är mycket tråkigare än Lidingöbanan. På Lidingö är det mest enkelspår vilket gör att man får tänka lite på sina möten och så. Det är lite mer pussel om det, om jag får säga så. Och så är den ju betydligt längre än Nockebybanan också. Men smaken är.... :)

Dallerberg sa...

Ja det är klart nockebybanan är tråkigare än lidingöbanan. Men det var väl inte riktigt det vi snackade om eller? :D

Jag har kört typ några stationer(hållplatser?) på Lidingöbanan, det var kul, men jag kanske inte skulle vilja sitta där dag ut och dag in..

TimK sa...

Nej, det är klart att det är mer variation i tuben.

Jag gillade särskilt Tub3 just därför att man under dagstrafiken kör t.ex. Hjulsta - Kungsan - Akalla - Kungsan. Man kör inte bara fram och tillbaka på samma linje hela tiden, det är ju skönt.

På ettan riskerade man att hamna på samma linje hela dagen, det var inte lika kul även om linjerna är längre och har en sorts inbyggd variation. Jag fick aldrig Block 8 på tvåan så jag har aldrig jobbat där, men jag antar att det liknar ettan på det här sättet om inte annars. :)

Dallerberg sa...

tvåan är grym, det är som den perfekta blandningen av utomhus och tunnlar och på ena sidan är det ghetto och på andra fisförnämt. Man får lite av allt :D

MEN det blir satans tråkigt efter ett tag och jag antar att det är samma på vilken bana man än kör. Tvärbanan blir aldrig sådär riktigt tråkig eftersom man måste se upp hela tiden för bilar och folk som springer omkring framför vagnen.. och det är utomhus i princip hela tiden så man får ordentligt med dagsljus osv.

Men tyvärr(kanske?) är bana 2 som heroin och jag måste ha en fix :D
jag har aldrig känt mig hemma på spårvägen som jag gjorde på tvåan. Jag vill hem nu!

TimK sa...

Jag tyckte om att jobba på trean, men samtidigt var det förstås kul att komma ut till Lidingö lite då och då och jobba. Jag minns särskilt en lördag kväll då jag hade lovat att jobba på Lidingöbanan efter min ordinarie tjänst på trean, och det blev strul på trean så de fick beställa en taxi till Rissne centrum för att köra mig till Aga, och när det drog ut på tiden (strulet alltså) fick TL hämta mig vid Rissnehallen och köra mig till centrum där taxin väntade.

Men men. Det är klart att tågkörningen blir ganska enformigt efter ett tag, och då är det bra att kunna variera sig på något sätt. Det jag också fick göra på trean var att jag blev stvo vilket jag tyckte var väldigt kul.

Lucknuckan sa...

Tag dig i kragen och sätt dig i luckan istället. +++++

Anonym sa...

Tunneltåg är ballare att köra!
Röda linjens C6H äger allt.

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: