torsdag 26 juni 2008

Sänkt lön nu

DN På stans Åsiktsmaskin skriver denna vecka under rubriken ”Obussigt” bland annat följande:

En busschaufför, en busschaufför, det är en man med – oförlösta aggressioner. Han stänger dörrarna när du springer efter bussen, han skäller ut dig för att du råkar trycka på knappen vid fel hållplats och han mumlar något ohörbart när du en bastuhet dag frågar om det är möjligt att öppna några fönster eller skruva på luftkonditioneringen… Nu hotar de kommunalanställda busschaufförerna att strejka. Om de inte får mer betalt kommer de att lägga ner arbetet den första juli. Det är inte helt lätt att begripa­ logiken. Bussförarna slutade nyligen att ta betalt av resenärerna eftersom de ville softa mer på jobbet. Borde inte deras löner snarare sänkas?

Nu var det ju inte just för att förarna skulle få softa på jobbet som kontanthanteringen på bussarna upphörde utan för att man skulle slippa bli hotad, nerslagen och rånad i tid och otid. Det räcker liksom med de otrevliga trafikanter man redan kör omkring med och som inte dessutom vill ta växelkassan ifrån en. Jag vet inte vad Åsiktsmaskinen har för lön men den är helt säkert alldeles för hög. Sänk den. Nu.

7 kommentarer:

Dallerberg sa...

Åsiktsmaskinen borde läsa vår FAQ, där står det ju precis varför man stänger och åker trots att kunden kommer springande.

TimK sa...

Word!

Vilken bullshit från Åsiktsmaskinen alltså. Men det bevisar för mig bara att det var rätt att sluta läsa På stan ganska tidigt när jag bodde i Sverige, det tog bara något år innan jag förstod att bilagan inte var särskilt givande.

Unknown sa...

I Åsiktsmaskinens Stockholm står bussarna stilla på hållplatserna med öppna dörrar hela dagarna så att alla som kommer springande ska få stiga på. Längst fram sitter obetalda förare med mössan i hand och ber om ursäkt för att de var obetänksamma nog att välja en undermålig arbetsmiljö där luftkonditioneringen inte fungerar: "Förlåt, goa herrn, snälla...slå mig bara inte mer."

trasan sa...

jag har aldrig förstått varför inte alla kör tunnelbana. Fan tänk va alla är snälla mot oss? och fan va bra allt funkar..... måste vara rena drömmen för en bussförare att få komma ner i våran fina dammfria miljö.....

Dallerberg sa...

Jag hörde en kille som var både busschaufför ovh tunnelbaneförare säga en gång att det var mkt roligare att köra buss. Så det är tydligen ROLIGT.. jag har väldigt svårt att förstå det men det är väl så då..

Anonym sa...

Nackskott!

Anonym sa...

Alltså... när vi syndikalister la ett varsel för att slippa arbeta i möjliga miljöer var det en kollega som surmulet sa, inte helt ordagrant men ändå att: i skyttegravarna i tyskland under andra världskriget så klagade folk minsann inte över lite mögel, näe det var bättre förr", och så MENADE kollegan verkligen detta okcså. Man blir mörkrädd!

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: