fredag 28 november 2008

Bränn min kabel och dra mig långsamt utan ATP

Vi hade kabelbrand i Johannelund på morgonen. En förare tömde en brandsläckare i kabelrännan, men det hjälpte inte. Linje 19 fick vända i Vällingby medan strömmen stängdes av, och som så vanligt vid kabelbränder så slutar det när det inte längre tillförs någon ström. Efter att brandkåren varit på plats i hela 5 minuter släpptes trafiken på igen.

Flera av banans oändliga banarbeten verkar komma någon vart nu. Nya strömskeneplankor och fräsch makadam har tippats ut lite här och där. Dessa är alltid lite ljusare på gund av att de är renare än det gamla, givetvis. Det gör att man allt mer ser lapptäcket som kallas tunnelbanan. Taktiken har länge nu varit att laga saker först när de klappar ihop, eller börjar luta åt livsfara. Innan Farstagrenen renoverades var det ett pussel av lappningar och tillfälliga lagningar, tillsammans med mögliga stationer och vittrande plattformar. För att inte tala om backen ner mot Tallkrogen söderut där spåret såg ut som den grova sidan på knäckebröd.

Framåt slutet av förmiddagen fick en vagntransport bestående av C14 från bana 3 för sig att gå i nödbroms Alvik söderut. Tåget gick inte heller att ladda upp. Föraren bytte ände och skulle köra ner mot Bromma igen för att inte stå i vägen, men fastnade i växlarna i dryga fem minuter kämpandes med trycket och nödbromsar. Norr om Alvik började 17 och 19 stampa i små klungor, plus en 18 som fick vända i Abrahamsberg eftersom både A- och B-spåret i Bromma var ockuperade. När väl vagntransporten var nere på bryggan visade det sig ju att V8:an inte var en ATP-vagn. Således gick tåget endast att köra norrut om man inte ville sitta och puttra i 15 km/h och ladda om ungefär 100 gånger mellan varje station. Trafikbefäl fick bryta HS och åka med upp till norrplattformen i Alvik, därifrån fick tåget köras till Vällinbydepån för omrangering. Starkt jobbat, Rissne.

Rissne är duktiga på sånt, det är lite av deras signum. Förmodligen är det för att de hatar oss. Innan alla C20 var ombyggda till ATP skedde det jämt och ständigt att endast-ATC-vagnar skickades upp på bana 1, och då och då hamnade man bakom någon som satt och permissivkörde halvvägs till Gullmarsplan från Thorildsplan innan någon kom på att kolla upp vad det var för V3:a.


Kidsen nuförtiden verkar smått hjärndöda. När man står i 5 minuter och lyssnar på en unge i 15-16-årsåldern utan att förstå ett smack tills deras yngre kompis kommer och översätter så undrar man vad som har hänt med skolan och vad som händer med språket. Därav; fredagsbonus, samma inlägg igen, på MSN-språk, med speciella hälsningar till kidsen i Skarpnäck, kanske förstår ni lite bättre nu?

VI HAED KAEBLBRAND I O PÅ MORGONEN1!1111! WTF AN R TÖMD3 EN R I KAEBLRÄNAN MAN DAT HJÄLPT3 INTE1!!!1 WTF LOL LINJE 19 FIK VÄNDA I VÄLNGBY MEDAN STRÖMEN STÄNGDAS AV OCH SOM SÅ VANLIGT VID KAEBLBRÄNDAR SÅ SLUTAR D3T NÄR DET INT3 LÄNGRE TILFÖRS NÅGON STRÖM!11!!!! LOL EFTER AT BRANDKÅRAN VARIT PÅ PLATS I HELA 5 MINUTER SLÄPTES TRAFIEKN PÅ IEGN
FLERA111!!1 OMG LOL AV BANANS OÄNDLIGA BANARBTEN V3RKAR KOMA NÅGON VART NU!111!1!! LOL NYA STRÖMSKANEPLANKOR OCH FRÄSCH MAKADM HAR TIPATS UT LIET HÄR OCH DÄR!!!11 OMG WTF LOL DESA ÄR ALTID LIET R PÅ GUND AV AT DE ÄR R ÄN DET GMLA GIEVTVIS1!1111 LOL DAT GÖR AT MAN ALT MAR SER LAPTÄK3T SOM KALAS TUNALBANAN1!!! OMG LOL TAKTIEKN HAR LÄNGE NU VARIT AT LAGA SAEKR FÖRST NÄR DE KLAPAR IHOP AL3R BÖRJAR LUTA ÅT LIVSFARA!!11 INAN FARSTAGR3NAN RENOVARAEDS VAR DAT ET PUSEL AV LAPNNGAR OCH TILFÄLIGA LAGNNGAR TILSMMANS MED MÖGLIGA STATIONER OCH VITRANDA PLATFORMAR1!111! WTF LOL FÖR AT INTE TALA OM BAK3N NAR MOT TALKROGEN SÖD3RUT DÄR SPÅRAT SÅG UT SOM DEN GROVA SIDAN PÅ KNÄKEBRÖD
FRMÅT!11111!! OMG WTF LOL SLUTET AV FÖRMIDAEGN FIK 3N VAGNTRANSPORT BSTÅ3NDA AV C14 FRÅN BANA 3 FÖR SIG AT GÅ I NÖDBROMS ALVIK SÖDARUT1111 LOL TÅGAT GIK INTE HELAR AT LADA UP11111 OMG WTF FÖRAERN BYTA ÄND3 OCH SKULE KÖRA N3R MOT BROMA IEGN FÖR AT INTE STÅ I VÄGEN MAN FASTNAED I VÄXLARNA I DRYGA FEM MINUTER KÄMPAND3S MED TRYK3T OCH NÖDBROMSAR1!11! LOL NOR OM ALVIK BÖRJAED 17 OCH 19 STMPA I SMÅ KLUNGOR PLUS EN 18 SOM FIK VÄNDA I ABRAHMSBRG AFTARSOM BÅD3 A- OCH B-SPÅRET I BROMA VAR OKUPERAED!1!! NÄR VÄL VAGNTRANSPORTEN VAR NERE PÅ BRYGAN VISAED D3T SIG JU AT V8AN INTE VAR AN ATP-VAGN111!! OMG WTF LOL SÅLEDES GIK TÅGAT ENDAST AT KÖRA NORUT OM MAN INT3 VIL3 SITA OCH PUTRA I 15 KM/H OCH LADA OM UNGEFÄR 10 GÅNGER MELAN VARJE STATION11!1 OMG WTF LOL TRAFIKBFÄL FIK BRYTA HS OCH ÅKA MED UP TIL NORPLATFORMEN I ALVIK DÄRIFRÅN FIK TÅGET KÖRAS TIL VÄLINBYD3PÅN FÖR OMRANGERNG111!11 OMG LOL STARKT JOBAT RISNE
RISN3!!1!11 WTF ÄR DUKTIGA PÅ SÅNT DAT ÄR LIET AV DERAS SIGNUM11!1! OMG LOL FÖRMODLIEGN ÄR D3T FÖR AT D3 HATAR OS111!1!1! OMG INAN ALA C20 VAR OMBYGDA TIL ATP SK3D3 D3T JÄMT OCH STÄNDIGT AT ENDAST-ATC-VAGNAR SKIKAEDS UP PÅ BANA 1 OCH DÅ OCH DÅ HMNAED MAN BAKOM NÅGON SOM SAT OCH PARMISIVKÖRDE HALVÄGS TIL GULMARSPLAN FRÅN THORILDSPLAN INAN NÅGON KOM PÅ AT KOLA UP VAD DAT VAR FÖR V3A1!!1!

Inga kommentarer:

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: