söndag 14 juni 2009

Strullistan

Som om det inte räckte med den tveksamma utformningen och gårdagens försvinnande turer så blev det ännu mer spännande idag då sommartidtabellen började gälla. Förutom att det liksom igår saknades turer så var problemet än mer omfattande idag, och dessutom stod det helt fel i både lista och tjänster på flera av de turer som ändå fanns tryckta.

Med sommarlistan kom även nya turnummer, eftersom man haft problem med IDTS-skyltarna och deras visning av vändtider etc när man turar om tågen mitt i trafikdygnet, som man har gjort hela vintern när det är dygnet-runt-trafik. En bra tanke, kan tyckas, att få rätsida på problemet. Nackdelen är dock att det som vanligt på vår arbetsplats blir helt tvärt om. Nya turlistan var inte inlagd, eller felaktigt inlagd, i skyltsystemet. Detta resulterade i totalflopp för de nya rutinerna. Efter mycket om och men så beslöt TLC att helt sonika låta alla turer återgå till sina gamla turnummer, vilket gjorde att tågen hoppade in det digitala systemet igen. Vi får väl se om detta är en så kallad barnsjukdom, ett alltmer förekommande begrepp i trafiken, eller något vi får leva med hela sommaren eller kanske något man gör om helt från början igen. Tiden får utvisa, då vi tidigare lärt oss att den enklaste lösningen inte alltid är den självklara.

Vad som är mest bekymmrande är att man har tagit bort 14-minutersvändtiden i Skarpnäck för linje 17 nu när den går hela vägen till Åkeshov även på helger. Nu är det 4 minuter.

Att på söndagar rulla in med ett tvåvagnståg till ett belägrat Fridhemsplan under avstängningen av T-Centralen - Rådhuset kryddar det hela lite extra.

Det kommer att bli långa helger i sommar...

1 kommentar:

Anonym sa...

Det svider att 14 mins vändningen i Skarpnäck försvunnit, det var en av få grejer som var det enda roliga med 17 på helgerna.

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: