torsdag 11 december 2008

I idiotens stjärntecken växer snapsen i magen

Det började med att tur 27 ropade om en förvirrad förälder som drällde ungar omkring sig på S:t Eriksplan. En av ungarna hade ramlat ur barnvagnen och i farten nästan blivit träffad av tåget. Lite senare passerar man själv stationen norrut. Ett par yuppiesar står och stirrar upp mot trapporna, helt uppenbart att de väntar på någon. Rusningstid som det är väntas det inte, dörrarna stängs. Då far en av dem in genom dörrarna, fastnar och börjar mässa ”vaaaeeeegööööääärruuuruklääääämäääämääääruuuduuueeemiihöööh-
vääääälläääjääääläaaaeeeiiiidiiiiååååth!” samtidigt som den andra bänder upp dörrarna och släpper in resten av sällskapet som var på väg nerför trapporna, ett gäng på ytterligare 5-6 yuppiesar. Vid Alvik är det slutstation, och tåget ryms ur. Och vem kliver inte av då om inte subban, stirrig som en pundare av stress, likt förbannat får de ju stå där och vänta, hör och häpna, EN HEL JÄVLA MINUT eftersom de skulle längre än Alvik. Otroligt, skandal! En hel minut av hennes värdefulla tid, att jag inte skäms?!

Söderut vid S:t Eriksplan kommer en kille och tjej kutandes, tjejen stoppar in handen mellan dörrarna, fastnar, skriker som en julgris men lyckas få upp dörrarna och ta sig in. Men precis innan dörrarna slår igen helt så greppar killen tag om henne och drar ut henne igen, de skulle ju åt andra hållet! Otroligt, skandal! Varför åker jag inte dit de ska, att jag inte skäms?!

Nu börjar det lacka mot jul och med besked kommer fylleristerna som har tagit några snaps för mycket till julbordet. Dagarna in och dagarna ut, från tidig lunch till sena natten, rapporteras det om fylltrattar som ramlar runt, sover, kräks och pissar. Härliga julstämning. Extra stämningsfull var slipsnissen som väcktes i Högdalen vid eftermiddagens inryckning, ett glatt ”God morgon, slutstation!” möttes med ”Va?! Det är ingen jävla morgon, jävla hora, fan...”.

Trafikledningen ropade att en misstänkt kanditat uppehöll sig vid Medborgarplatsen, och största försiktighet gällde. Direkt därpå ropar tur 42 och berättar att det handlar om en person som tappat mobilen på spåret och funderar på att hoppa ner och plocka upp den själv, och ja, har var packad han också. Trafikbefäl fick skickas för att lösa problemet. Och även biltrafiken drabbas av julbordsfirande trafikanter, på skanstullsbron hade polisen satt upp rattnykterhetskontroll, och varje varv man passerade Gullmarsplan så växte skaran avställda bilar bakom poliskontrollen.

Senare på kvällen hittas en förvirrad gubbe på spåret i Sandsborg, vad han gör där vet ingen, inte heller vart han ska. Strömmen bryts trafikbefäl får, återigen, tillsammans med vakter skickas för att ta hand om personen. Inför straffskatt på idioter och dela ut gratis Ipren till oss som får ta hand om stolpskotten, snälla?

För att komplettera julstämningen så har smällarbrigaden i Blackeberg blivit ett stående inslag under eftermiddagarna.

För övrigt så är trafikanterna på helspänn nu efter gårdagens incident på bana 2. Vägarbeten ovanpå Slussen gjorde att det luktade färsk asfalt både på stationen och i de vagnar som passerade, varav kundtjänst blev nedringda av oroliga trafikanter. Asfalt luktar ju väldigt typiskt brand, eller inte.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nylagd asfalt luktar ju gott?

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: