tisdag 9 december 2008

Fåraherdar

I mässen ligger ett meddelande om hur konduktörerna ska hantera trängseln bättre, bland annat genom att hänvisa folk till andra dörrpar osv. I meddelandet står detta: "Människan är generellt ett flockdjur som oftast följer strömmen och är därmed tacksamma att styra i en annan riktning."

Det är så jävla vackert. Man blir ju tårögd.

5 kommentarer:

Jeppe sa...

Problemet med att styra en individ mot ett annat dörrpar är att resten tenderar att följa efter.
Jag kommer fortfarande ihåg då trafikanterna i tunnelbanan plötsligt tog till sig förarnas eviga bön om att inte bara använda det första och sista dörrparet. Istället gick de in genom det näst första och näst sista dörrparet. Allihop!
Det gick till och med så långt att de, när de kom springande till ett tåg som skulle till att åka, sprang förbi det närmaste dörrparet för att istället försöka hinna in genom nästa.
Människan är inte bara ett flockdjur, den är ett vanedjur också...

Dallerberg sa...

Det jag tycker är vackrast i citatet är dock att de refererar till våra kunder som DJUR :D Åh. <3

Anonym sa...

Med tanke på 'män är djur'-debatten som tog hus i helvete ute i stugorna, (ack, härligt förbannade Solanas!), kan man ju undra vad som skulle hända i pressväg om det där meddelandet kom ut. Häxpressen och Aftonskvallret: 'Trafikanter är djur', 'Mamma Lisa och sonen Håkan stämplade som boskap', etc!

Moralpanik är roligt.

mise sa...

Jag verkligen ÄLSKAR människosynen företaget har.

Anonym sa...

Med tanke på att det är boskapsvagnar som ska införas är det bara naturligt att kalal kunderna djut.

 
Besökare Idag: Totalt antal besökare: